Automobil Dacia Automobil Oltcit Automobil Aro Automobil Rocar Automobil Roman Automobil Tractorul Alte Automobile
Automobile Romanesti

Contribuie la acest articol

      Alte automobile romanesti

      Marta (Magyar Automobil Reszveny Tarsasag Arad) este prima fabrică de automobile de pe actualul teritoriu al României, înfiinţată în 1909 la Arad, ca sucursală a firmei americane Westinghouse, prin intermediul filialei franceze din Le Havre. Firma producea diferite modele de autoturisme printre care şi un autoturism autohton denumit "Marta".

      Malaxa a fost un automobil românesc construit în 1945 la Reşiţa în fabricile industriaşului român Nicolae Malaxa, al cărui nume îl poartă. Proiectul autoturismului aparţine unu grup de ingineri şi tehnicieni de la uzinele A.S.A.M. şi Malaxa din Bucureşti şi IAR din Braşov, conduşi de ing. Petre Carp.

      COMPANIA INDUSTRIALA GRIVITA SA Bucuresti este una din principalele firme romanesti in domeniul reparatiilor auto, fabricatiei de autobuze destinate transportului urban, interurban si turistic, fabricatiei de piese schimb auto, piese schimb tramvai si boghiuri tramvai, fabricatiei si reparatiei drezinelor de cale ferata, cat si confectionarii de remorci auto de mica capacitate.

      El Car a fost infiintata in anul 1991 debutand cu productia de remorci. Din septembrie 2003 s-a demarat constructia primului autobuz cu caroserie autoportanta din România, realizat cu capital integrat privat, denumit IGERO.

      SC Irum SA Reghin specializat în construcţii de maşini, a fost fondat în anul 1953. Începând din 1999 devine o societate cu capital integral privat. Profilul de fabricaţie este producerea utilajelor şi echipamentelor destinate exploatãrii forestiere, utilajelor de prelucrare, manipulare şi transportul lemnului, prelucrări mecanice, confecţii metalice, piese turnate, reparaţii capitale locomotive de cale ferată îngustă.

      S.C. Semanatoarea S.A. a luat fiinta in anul 1949 din fosta intreprindere FICHET. Produce o gama extinsa de masini agricole: gama de combine autopropulsate de recoltat cereale derivate din C12M (licenta LAVERDA): SEMA 140M, SEMA 12M, SEMA 80, gama de combine autopropulsate de recoltat cereale, echipamente specializate pentru recoltat floarea soarelui si porumb, semanatori modernizate, cositori pentru furaje, utilaje agricole pentru uz gospodaresc si noua gama de combine autopropulsate de recoltat cereale Dropia si Gloria.

      Nicolina SA isi desfasoara activitatea in orasul Iasi, si produce compactoare, finisoare mixturi, incarcatoare frontale, autogredere, dumpere, autoscrepere.

      Promex produce excavatoare, rulouri compactor-vibrator, concasoare, placi vibratoare, buldozere si scarificatoare.

      S.C. Uzina Automecanica Moreni S.A. face parte din C.N. Romarm S.A. Bucuresti. Este o societate pe actiuni cu capital integral de stat si a fost fondata in toamna anului 1968, avand ca obiect de activitate fabricarea de vehicule blindate pe roti.

      Din 1990 s-a diversificat aria de productie, pe langa vehiculele blindate pe roti s-a trecut si la construirea, modernizarea, separarea, vanzarea, cercetarea unei game diverse de tehnica militara si produse comerciale (camioane, vehicule tot-teren, etc.).